Nasa-Hackathon

Rekyl deltog i NASA:s Hackathon

Rekyl har deltagit i NASA:s Space App Challenge. Det är ett hackathon på 48 timmar som är anordnat av amerikanska NASA. Eventet gick ut på att deltagarna skulle välja ett av de 20 utmaningar som NASA hade valt ut. Varje projekt byggde på ett problem som skulle lösas på 48 timmar. Det var uppgifter som att analysera ytor på olika planeter, ta fram styrprogram till en robot eller simulera planeter i 3D. Hela eventet hade över 9000 deltagare världen över på ca 100 olika ställen.

Deltagarna från Rekyl fastnade för ett projekt som gick på att simulera flygtrafik mellan olika flygplatser. Projektet var skapat av NASA Airspace System Program vars mål är att effektivisera och öka flygtrafiken samt minska den totala kostnaden.

Uppgiften bestod av att man skulle skapa en utvecklingsplattform för att kunna utveckla de bästa idéerna för framtida flygledning. Det skulle utformas som ett webbaserat spel där användaren kan använda funktioner som påverkar flygtrafiken som tex färdplanering, schemaläggning, ankomst/avresa, öppna/stänga gate, dirigera om trafik pga väder och vind osv.

För Rekyls utvecklare var detta ett par väldigt spännande och lärorika dygn. Gruppen utvecklade sin förfråga att lösa problem och vara kreativa under tidspress. Genom att jobba tätare ihop än vad man normalt brukar gjorde att man fick en hög kunskapsöverföring samt mer dynamik i tankebanorna då alla hade olika infallsvinklar. Det blev en väldig positivt erfarenhet och Rekyls entusiastiska utvecklare kommer definitivt att åka på fler hackathons framöver.

Dela
Fler Nyheter

Vi rekryterar ny vd!

Brainforests vd och delägare Peter Algebäck tar sig nu an en ny roll i bolaget. Som vd ersätts han av medarbetaren och den tidigare projektledaren Nathalie Dunér. Nathalie Dunér har varit projektledare på Brainforest sedan 2015 och är ett välbekant ansikte för många av företagets kunder och samarbetspartners. Hon ser fram emot att ta vid […]

Strategisk projektledare sökes!

Har du erfarenhet från strategiskt kommunikationsarbete? Kanske från byråsidan eller i rollen som marknadschef? Vi söker efter en vass projektledare med digitala skills, printkunskap och stor vana från kampanjer. Är du dessutom en duktig kommunikatör som vill utveckla våra kundrelationer, trivs med att arbeta i ett högt tempo och känner pirr i magen av tanken […]