Rekyl + Born

Rekyl siktar högt

Boråsbaserade Rekyl expanderar ytterligare och köper varumärkesbyrån Born.

Avtalet slöts förra veckan och för Rekyl innebär köpet att byrån tar ytterligare ett kliv framåt för att bli en komplett byrå.
– Vi har länge varit en fullservicebyrå, men nu breddar vi oss och tillför spetskompetens inom varumärkesstrategi och affärsdesign, säger Peter Algebäck, vd på Rekyl Reklambyrå.

Köpet innebär en unik möjlighet för kunderna att utveckla sina varumärken på lång sikt.
– Både befintliga och potentiella kunder kommer att få en bättre precision i sin kommunkation, säger Algebäck.

Born är en varumärkesbyrå specialiserad på innovativ affärsdesign och femdimensionell kommunikation som attraherar människans alla sinnen. De har arbetat med stora och små varumärken på både ett nationellt och internationellt plan. Samtliga medarbetare på Born följer med till Rekyl.

För Magnus Frejd, vd på Born, innebär köpet att byrån nu kan fokusera mer på sin spetskompetens som är utveckling av varumärkesstrategier, affärsdesign och digitala medier. Samtidigt kan de luta sig tillbaka på Rekyls bredd och kapacitet.
– Det blir en spännande utveckling och kunderna på Born och Rekyl kommer att märka en positiv skillnad när våra olika kompetenser vävs samman.

Sikte på utländska marknader

Köpet av Born innebär ett steg i rätt riktning mot Rekyls vision 2020 där siktet är inställt på att etablera sig på fler marknader.
– Vi har idag internationella kunder och målet är att bredda oss ytterligare för att utmana både svenska och internationella byråer, säger Algebäck. Han tror att Borns fullskaliga varumärkesmetod kommer att stärka Rekyl.
– De vet vilka utmaningar ett varumärke ställs inför under hela livs-cykeln och den spetskunskapen har Rekyl delvis saknat.

Rekyl har sitt säte i Borås med 25 anställda och arbetar med företag som KappAhl, Blåkläder, HusmanHagberg, Bonnierförlagen, Basebone, Citroën, Fiskars, Lager 157, Borås Djurpark och IF Elfsborg.
Nu tillkommer även Borns kunder.

Frågor besvaras av Peter Algebäck, vd på Rekyl Reklambyrå,
på 070-859 17 17.

Dela
Fler Nyheter

Vi rekryterar ny vd!

Brainforests vd och delägare Peter Algebäck tar sig nu an en ny roll i bolaget. Som vd ersätts han av medarbetaren och den tidigare projektledaren Nathalie Dunér. Nathalie Dunér har varit projektledare på Brainforest sedan 2015 och är ett välbekant ansikte för många av företagets kunder och samarbetspartners. Hon ser fram emot att ta vid […]

Strategisk projektledare sökes!

Har du erfarenhet från strategiskt kommunikationsarbete? Kanske från byråsidan eller i rollen som marknadschef? Vi söker efter en vass projektledare med digitala skills, printkunskap och stor vana från kampanjer. Är du dessutom en duktig kommunikatör som vill utveckla våra kundrelationer, trivs med att arbeta i ett högt tempo och känner pirr i magen av tanken […]