Business Design
Projektbeskrivning

Effektiv – För vinnare i arbetslivet

Utmaning

Effektiv arbetar med uthyrning och rekrytering av personal. Bakom företaget står den före detta Premier League-, landslags- och Elfsborgsspelaren Mathias Svensson. Samt Dennis Lenberg och Peter Karlsson Lund som har erfarenhet från management-, rekryterings- och bemanningsbranschen. Effektiv har sedan starten haft en stor framgång och utvecklats i snabb takt. De har kontor i Borås och Göteborg och arbetar med både små och stora kunder. De har även en ambition att växa ytterligare i Västsverige. Effektiv skapar den perfekta matchen och placerar rätt person på rätt position. Det skapar ett vinnande lag.

För att stärka sig ytterligare och ta fler marknadsandelar har företaget genomgått en intern varumärkesresa som resulterat i flera justeringar. En varumärkesresa innebär att företaget genomgår flera steg där syftet är att utröna vad som fungerar bra i verksamheten och vilka beröringspunkter som kan behöva justeras.

Lösning:

Genom en intern process tillsammans med Brainforest har samtliga delar i företaget setts över och det har landat i att verksamheten spetsats. Dessutom har Effektiv förflyttat resurser på olika sätt för att effektivisera sig. Varumärkesresan resulterade även i att den grafiska profilen gjordes om.

Resultat:

Effektiv presenterade sitt nya matchställ under en Elfsborgsmatch på Borås Arena. Dessutom publicerades materialet i Effektivs ägda kanaler samt att annonsutrymme köptes i lokalmedia för att rätt målgrupp skulle nås. Dessutom gjordes riktade PR-insatser till utvalda kanaler. Tonaliteten är förankrad i sportvärlden eftersom Effektivs vd Mathias Svensson har en bakgrund från proffsfotboll.

Företaget lever efter värdeorden Effektivitet, Driv, Långsiktighet samt Framgång och arbetar aktivt för att ha en teamkänsla likt ett fotbollslag. De arbetar för att skapa vinnare i arbetslivet och varumärkesresan de gjort tillsammans med Brainforest har nu resulterat i en effektivare verksamhet. Det nya matchstället mottogs positivt och Effektiv har i samband med det nya utseendet toppat laget med nyckelspelare. 

Läs mer om Effektiv här.

Dela

  • Varumärkesstrateg, Affärsdesigner
  • Kenneth Qfvarnström

https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/11/Effektiv_Logo_Landscape_1600x900_@2x.jpg
https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/11/Effektiv_BusinessCard_Landscape_1600x900_@2x.jpg
https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/11/Effektiv_Brevpapper_Landscape_1600x900_@2x.jpg
https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/11/Effektiv_Bilar_Landscape_1600x900_@2x.jpg