IF Elfsborg

Uppdrag

Fotbollsklubben IF Elfsborg i Borås har sedan starten färgat många supporterhjärtan gula. Inför den allsvenska starten 2022 fick vi i uppdrag att ta fram en ny sajt med fokus på användarvänlighet och besöksupplevelsen. Sajten skulle vara snabb, lättnavigerad och på ett tydligt sätt presentera IF Elfsborgs erbjudande.

Lösning

Uppdraget inleddes med att en design togs fram utifrån definierade mål och målgrupper. Då det var viktigt för IF Elfsborg att själva kunna producera och publicera sitt innehåll uppdaterades sajten med ett nytt CMS-system med en version som har ett mer användarvänligt gränssnitt. Det innebär att IF Elfsborg kan bygga upp ett mer tilltalande och flexibelt content. Sajten är självklart responsiv, modern och har även flera nya funktioner där film kan visas på nya sätt.

Resultat

Nya elfsborg.se lanserades inför den allsvenska premiären den 4 april 2022. Sajten är anpassad för nutidens digitala landskap och krav, har en tydlig struktur med responsiva funktioner och en kraftfull prestanda vilket resulterar i en snabbhet oavsett plattform och webbläsare.


”Det var ett tag sedan elfsborg.se fick sig ett omtag och i den digitala världen går det som bekant fort. Det ställs höga krav på en allsvensk fotbollsförening även på det här planet och därför behöver vi hänga med och utvecklas i samma takt. På elfsborg.se ska det vara enkelt att hitta rätt information, därför behöver vi en tydligare struktur och fler möjligheter att på ett lättare sätt kommunicera olika kampanjer och delar av verksamheten.”

Johannes Sandberg, kommunikationschef IF Elfsborg


Tillämpade arbetsområden

Digitala lösningar

  • Webbutveckling
Fler case

Redo att samarbeta? Kontakta oss