Web campaigns
Projektbeskrivning

IF ELFSBORG

Utmaning

IF Elfsborg är ett välkänt varumärke och har sitt säte i Borås. Brainforest har arbetat med fotbollsklubben sedan 2012 och producerar regelbundet kampanjmaterial till dem.

Inför varje allsvensk säsong står IF Elfsborg inför utmaningen att locka intresserade till matcherna samt att nå ut till alla i målgruppen.

Fokus inför säsongen 2015 var att belysa Vi Tillsammans som är ett projekt där fotbollsklubben tar avstånd från våld, mobbing, droger och dopning. Projektet välkomnar alla i samhället och jobbar för att alla ska känna sig inkluderade. Syftet med kampanjen var också att belysa allas delaktighet i IF Elfsborgs framgångar på fotbollsplanen.

Lösning

Eftersom IF Elfsborgs målgrupp är väldigt bred krävdes flera kanalval för att nå ut till alla. Brainforest tog därför fram kampanjmaterial för både traditionella kanaler som exempelvis print, vepor och affischer, men också digitala som exempelvis banners och en kampanjsajt.

Resultat

Kampanjen syntes runt om i Borås och lockade en bred målgrupp till matcherna. Kampanjsajten var välbesökt och projektet Vi Tillsammans fick stor uppmärksamhet och kommer även i fortsättningen vara en viktig del i fotbollsklubbens verksamhet.

Dela


https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/08/Elfsborg_Web_units_1600x1040_@2x.jpg
https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/08/Elfsborg_Seriebiljett1_Web_1600_@2x-1.jpg
https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/08/Elfsborg_matchdags_units_1600x1000@2x.jpg
https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/08/Elfsborg_Seriebiljett_2015_utvald-b.jpg