Motion
Projektbeskrivning

IKKAB – Passionerade elkonsulter

IKKAB erbjuder innovativa och kostnadseffektiva el-ingenjörstjänster inom Fastighet och Industri samt Infrastruktur. Företaget startades i Borås 2006 och har idag kontor på ett tiotal orter. Företaget har vid flera tillfällen tilldelats priser för sin snabba tillväxt och har bland annat fått Gasellpriset samt utsetts till Superföretagen av Veckans Affärer. Brainforest har arbetat med IKKAB under flera års tid och har bland annat skapat deras hemsida ikkab.se. Vi producerar även regelbundet annonsmaterial för både print, digitalt, sociala mediakanaler samt pressmeddelanden.

Utmaning

För att fortsätta vara i framkant och utmana branschen ville IKKAB se över verksamheten för att effektivisera sig ytterligare. Under 2016 genomförde företaget en varumärkesresa för att stärka identiteten och tog hjälp av Brainforest med den strategiska delen. Tillsammans med IKKABs personal genomfördes ett flertal workshops som mynnade ut i en ny femårsplan med flera tillväxtfaser.

Lösning

IKKAB genomförde en strategiprocess enligt Brainforests evolutionsmodell. Under ett antal workshops med vår varumärkesstrateg och IKKABs medarbetare vände vi ut och in på affärsmodell, marknad och omvärld, lärde känna kunderna och mejslade fram ett kunderbjudande anpassat efter IKKABs behov.

Resultat

Utifrån varumärkesarbetet togs flera filmer fram. Filmerna visades internt och fick ett bra mottagande. Filmerna används även vid rekryteringen av ny personal. Förutom filmerna har även en G.L.Ö.D-bok tagits fram som används internt.

Dela

  • Varumärkesstrateg, Affärsdesigner
  • Kenneth Qfvarnström

https://brainforest.se/wp-content/uploads/2017/06/IKKAB_GLODsign_1600.jpg
https://brainforest.se/wp-content/uploads/2017/06/mockup_GLOD-bok_web.jpg