Apps
Projektbeskrivning

Simbas Äventyr

Lekfull app som kombinerar kunskap och aktivitet!

 

Utmaning

Borås Djurpark är en 40 hektar stor grön oas mitt i Borås som grundades 1962. Deras huvudinriktning är att visa de stora afrikanska djuren samt nordiska vilda djur. Borås Djurpark jobbar för att djuren ska vistas i en så naturlig miljö som möjligt och stimuleras till naturliga beteenden. I Borås Djurpark AB ingår förutom djurparken även Borås Camping. Brainforest har arbetat med Borås Djurpark sedan flera år tillbaka och i samband med deras uppfräschning av den grafiska profilen ville de även fokusera mer kring den digitala upplevelsen och ville ta fram en app där kunskap och aktivitet kombinerades. Samtidigt hade de önskemål om att appen skulle få besökarna att röra sig över hela parken.

Lösning

Brainforest presenterade ett förslag för Borås Djurpark där fokus låg på design, känsla och utseende. Då målgruppen är ung valdes ett lättare språkbruk med enkla frågor så att yngre barn skulle kunna spela utan hjälp. Spelet heter Simbas Äventyr och går ut på att svara på frågor om djuren och bege sig till deras hägn och samla virtuella mynt. När spelet är klart kan besökaren hämta ut en fysisk present i djurparkens souvenirbutik.

Resultat

Appen lanserades i september 2016 och fick snabbt nedladdningar och goda vitsord från besökarna. Appen kommer kontinuerligt att uppdateras med fler spelversioner för att de återkommande besökarna ska kunna spela olika versioner.

Dela

  • Designledare
  • Richard Almqvist
  • Webbledare
  • Kim-Ove Kristiansen
  • Copywriter
  • Karolina Peeker

https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/09/BorasZoo_SA_Case_1_Landscape_1600x900_@2x.jpg
https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/09/BorasZoo_SA_Case_Web_3_Mobile_1600_@2x.jpg
https://brainforest.se/wp-content/uploads/2016/09/BorasZoo_SA_Case_2_Landscape_1600x900_@2x.jpg