Gina Tricot X Allvar

Uppdrag

Allvar x Gina Tricot är ett designsamarbete och en del i Gina Tricots resa för att bli mer hållbara. Allvar är ett underklädesmärke med material tillverkat av träfiber från svensk skog. 

Brainforest fick i uppdrag att med 3D visualisera hur träfiber från skogarna i Ångermanland omvandlas till högkvalitativt tyg och därefter till mjuka och lena underkläder.

Lösning

Tillsammans med Gina Tricot etablerade vi en story där ett 3D-simulerat tyg möter verkligheten. Materialet återskapades digitalt genom ett komplext nod nätverk utifrån referensfoton tagna på det fysiska tyget. Det digitala tyget såg både ut och uppförde sig som det fysiska tyget skulle göra, med olika vikningar och rörelsemönster. Vi använde en 3D scannad miljö i skapandet av stubbmiljön. Med hjälp av en GPU-rendering fick vi snabb visuell feedback och kunde skapa en prototyp med look och känsla.

Resultat

Med hjälp av en avancerad 3D och kamerateknik lyckades vi fånga den häftiga känslan mellan simulation och verklighet. Videon publicerades av Gina Tricot på deras egna webb, Instagram, Facebook och TikTok. 

Tillämpade arbetsområden

Film/Foto/3D

  • Animationer/3D
  • Film
  • Foto
Fler case

Redo att samarbeta? Kontakta oss